At gøre en forskel

”Jeg ønsker at gøre en forskel” hører vi os selv sige – nogle siger det oftere end andre. Og mange af os er nok drevet af stærke intentioner om at gøre en forskel. Oplever vi så, vi gør en reel forskel?

 

Hvornår gør vi egentlig en forskel og hvem definerer hvad der gør en forskel?

At gøre en forskel, blog Nina Presskorn-Thygesen, SiSensus

Gør vi kun en forskel, når vi er med til store landsindsamlinger for katastrofeofre, frivillig i idrætsforeningen hver uge, besøgsven for et socialt udsat barn, betalende medlem af diverse humanitære organisationer, eller har sponsorbørn i Afrika?

Er det ikke også når vi husker, at ringe til de ældste i familien, når vi med et smil får sagt godmorgen til naboen, når vi lytter til vennen, der har det skidt, når vi hjælper kollegaen med at få løst hans opgave, når vi tager flere end egne unger med i bilen til sport osv. osv.

At opleve at gøre en forskel er naturligvis meget individuel og hvor meget vi ønsker det, er lige så individuelt – og heldigvis for det.

Det vigtige må være, at vi husker selv at få defineret hvordan og hvornår vi vil gøre en forskel og ikke mindst skal vi alle være mere opmærksomme på, at anerkende os selv og hinanden for alle de umiddelbart mindre gøremål/forskelle vi får gjort.

Både det at læsse unger i bilen og dermed give de andre forældre lidt luft i en stram hverdag og det at være meget engageret i et projekt, der hjælper ofre for en humanitær katastrofe GØR en forskel – en forskel der skaber glæde og energi hos alle – giver som modtager.

Så når du siger du ønsker at gøre en forskel, ved du hvad det er for en forskel du ønsker at gøre? Og gør du den forskel du gerne vil?

Hvis ikke eller hvis du ønsker at gøre mere, så kridt skoene, husk at anerkend det du allerede gør, og send så et ekstra smil til alle i din nærhed, tøv ikke med at give – vis begejstring, og lad andre vide, når de gør en forskel – så får du masser af smil retur og din indre tilfredshed giver fornyet energi til at gøre endnu mere forskel. Og husk hvor stor betydning også de små ting kan have…

Rigtig god fornøjelse, Nina

Nina Presskorn-Thygesen

SiSensus

Jeg kaldte i tidernes morgen min virksomhed SiSensus:
Si for ja - og Sensus for sans, føle og betydning (latin).

Jeg arbejder netop i rummet af: JA til livets muligheder,
sansning og intuition,
samt forståelsen af den betydning, vi tillægger det oplevede.

Kontaktinformation

SiSensus (CVR.nr 29553394)

v / Nina Presskorn-Thygesen

Tlf .: 24 49 23 01

E-mail: nina@sisensus.dk