Så forstå det dog!

Kender du det – følelsen af afmagt og frustration, når noget der er vigtigt for en selv, ikke modtages sådan af andre, eller en mening man selv har, overhovedet ikke forstås af den anden?

Jeg kender det… Jeg kender tanken ”så forstå det dog” og følelsen af ”arrg, hvad er det der er så svært at forstå?”

Så forstår det dog - blog, Nina Presskorn-Thygesen, SiSensus

Jeg har lige været der - igen. Taget for givet at den anden naturligvis havde samme udgangspunkt for det her som jeg. Og fuld optaget af ’det her vigtige’, havde jeg travlt med at presse mit budskab igennem.

Pressede hårdere og hårdere, jo mere jeg oplevede det ikke fandt genklang hos den anden. Frustrationen blev større og større – skiftevis tumlede tanker som ”hvad er det lige du ikke fatter” og ”er jeg helt skæv på den” – så følelsen af mindreværd stak også lige hovedet.

Så huskede jeg det heldigvis – puha… lettelse… – øv, jeg ikke huskede det med det samme, men nå, videre - vi er alle bare mennesker.

Hvordan er det nu? STOP – find din egen ro i krop og tanker og giv plads til den anden:

- Hold troen på dig selv - ja

- Afklar med dig selv hvad der er vigtigt for dig og hvad der er din hensigt lige nu

- Afdæk den anden parts perspektiv, bagvedliggende overbevisninger mm - nå ja

- Hold dig åben og lyttende Og SPØRG – ja, igen er det at spørge svaret.

Vigtigt er det naturligvis at huske, at spørge af oprigtig nysgerrighed og vilje til at ville forstå den anden! Dvs. du skal have lyst til at give den anden lige så meget plads, som du selv mener du har krav på ift. den anden part. Det kan være svært, særligt når man er ’op at ringe’ i frustration mm.

Netop derfor er vores indre indstillingen til andre mennesker og til kontakten til dem så afgørende.

Hvis jeg altid husker at møde andre mennesker med en indstilling om vi er ligeværdige og jeg er oprigtig nysgerrig i den mangfoldighed af forskellighed som mennesker rummer, så fortæller erfaringerne mig, at jeg undgår mange uheldige og ubehagelige situationer.

Og hvor er det skønt, det efterhånden er sjældent, jeg forglemmer mig og løber med ”kan han dog ikke bare forstå…” – skønt for mig selv at undgå den følelsesmæssige rutsjetur og skønt for mine medmennesker – for hvor er jeg meget lidt køn (i adfærd og sikkert også i ansigtet;)), når jeg er frustreret.

Så en lille opfordring, givet med den hensigt, at vi alle – utroligt nemt, kan være med til at skabe langt mere glæde og forståelse til, i og blandt hinanden:

LYT – SPØRG & LYT

Det er så lidt, der skal til, Nina

Nina Presskorn-Thygesen

SiSensus

Jeg kaldte i tidernes morgen min virksomhed SiSensus:
Si for ja - og Sensus for sans, føle og betydning (latin).

Jeg arbejder netop i rummet af: JA til livets muligheder,
sansning og intuition,
samt forståelsen af den betydning, vi tillægger det oplevede.

Kontaktinformation

SiSensus (CVR.nr 29553394)

v / Nina Presskorn-Thygesen

Tlf .: 24 49 23 01

E-mail: nina@sisensus.dk