Vores drivkraft.

Nu har jeg brugt det meste af en formiddag på en opgave jeg – nok lidt naivt – havde regnet med at være færdig med færdig indenfor et par timer!!


Nogle gange er det ok en opgave pludselig tager mere tid end forventet, man opdager det såmænd ikke, før man bliver forstyrret af et eller andet – når man bare er i flowet.

Vores drivkraft, blog Nina Presskorn-Thygesen, SiSensus

Andre gange føles tiden lang, man bliver mere og mere irritabel og lysten til at lave opgaven falder stærkt i takt med tiden går.

Her sidder jeg altså med følelsen af ”øv – det driller, nu skal jeg til at blive færdig, ahh bare jeg var færdig..”. Jeg er helt klart i væk-fra-motivationens vold. Dette skal bare overstås, så jeg kan komme videre med noget andet. Jeg kan mærke at kreativiteten og effektiviteten er ’døende’ – jo mere jeg bliver væk-fra-motiveret, jo færre løsninger kommer frem. En rigtig ærgerlig og selvforstærkende spiral…

Genkender du de følelser - ja, ikke?

Nogle gange begynder vi en opgave med den indstilling og andre gange sniger den sig ind på én af forskellige årsager – det kan være fordi vi ikke helt magter opgaven eller vi er for tidspressede mm.

Det er en øv-tilstand for os selv og for den opgave der skal løses.

Hvordan er det så jeg finder frem til min hen-imod-motivation? Hvordan får jeg aktiveret min indre drivkraft - den som jeg havde i morges, da jeg begyndte?

I morges kunne jeg jo mærke lysten og energien til opgaven – jeg havde klare billeder af det færdige resultat og jeg kunne mærke følelsen af iver, glæde og tilfredshed i kroppen.

Ja, første punkt er netop, at finde de følelser og tanker som giver energi – aktiverer drivkraften.

Se de indre billeder af alt det der opnås, når opgaven er løst, mærk de tilfredsstillende følelser der vil være i kroppen når opgaven er løst, husk de følelser som du rummer i andre situationer, når du laver noget du godt kan lide, find positive sætninger f.eks. ”ahh spændende, det går fremad, det er godt at give sig tid mm”, som aktiverer og understøtter drivkraften.

Bryd det du er i – gå en tur, ring til nogen og få idéer til din opgave eller bare tal om noget helt andet – ventiler hjernen, så du bryder de uhensigtsmæssige og trættende tankemønstre.

Lav gerne noget helt andet i en tid – også selv om du har et tidspres hængende over hovedet – tiden er hurtigt vundet ind igen.

Kender du din egen indre drivkraft? Det der er dine primære motivationsfaktorer?

For mig er det bl.a.: Det skal være sjovt, det skal give mening og jeg skal lære noget nyt. Når man kender sine primære motivationsfaktorer, så er det langt nemmere at (re)aktivere sin indre drivkraft – den herlige hen-imod-motivation…

Jeg har lige indfanget min, så nu er jeg PÅ opgaven igen… (Jeg tog lige en pause med noget jeg holder af – at gruble og skrive).

Sså husk: KISS (keep it simple, sweetheart ;)

Nina :D

Nina Presskorn-Thygesen

SiSensus

Jeg kaldte i tidernes morgen min virksomhed SiSensus:
Si for ja - og Sensus for sans, føle og betydning (latin).

Jeg arbejder netop i rummet af: JA til livets muligheder,
sansning og intuition,
samt forståelsen af den betydning, vi tillægger det oplevede.

Kontaktinformation

SiSensus (CVR.nr 29553394)

v / Nina Presskorn-Thygesen

Tlf .: 24 49 23 01

E-mail: nina@sisensus.dk